5 Bintang!

Siapa yg cipta sistem bagi bintang kat budak2 sbg reward kalau buat homework cemerlang?
Genius!

First time cikgu taska buat aktiviti tulis huruf cina and bagi bintang kat Maya. Masuk2 kereta petang tadi terus dia ckp:

“Papa!”
“Ye? Maya ada hadiah utk papa ke?”
“Bukan.. Tengok ni. Maya dapat 3 bintang!!! Cikgu bagi”
“Wowww!”
“Mama mana?” (tak sabar nk tunjuk kat mama dia)

The whole evening dia tak lepas kertas tu bawa ke sana sini
Teringat zaman muda2 dulu mmg seronok sgt dpt bintang2 ni.
Sampai sekarang bintang2 kecil ni masih berkesan membawa kegembiraan kpd pelajar.

Fikir balik, bintang je pon. Budak2 pon boleh lukis sendiri. Tp kalau cikgu yang tulis, jauh beza impaknya kan?
Kalau boss bagi bintang kat staff sbg reward kerja bagus boleh x? hehe

Jom Share