axpic-logo-design-blog-5

Buat ikon desktop mengikut logo anda

Assalamualaikum semua. Saya percaya ramai dari anda yang ada laptop atau desktop yang digunakan khas untuk bisnes, betul? Kadang-kadang banyak sangat folder di desktop sampai kita sukar untuk mencari folder penting yang dicari. Sebenarnya sangat senang untuk buat ikon khas mengikut rekabentuk pilihan anda. Saya cadangkan untuk gunakan logo perniagaan anda untuk folder dimana anda meletakkan file-file atau data berkaitan. …

axpicblog-featured-image-07

Terapi Stress

Bila stress buat kerja, saya suka tgk hasil-hasil design packaging dan logo yang cantik di behance, instagram dan google. So saya boleh visual ke mana arah standard design yg saya nak capai. Visual therapy. hehe. Apa rakan2 saya buat kalau stress ya?

axpic-blog-logo-design-6-06

5 Bintang!

Siapa yg cipta sistem bagi bintang kat budak2 sbg reward kalau buat homework cemerlang? Genius! First time cikgu taska buat aktiviti tulis huruf cina and bagi bintang kat Maya. Masuk2 kereta petang tadi terus dia ckp: “Papa!” “Ye? Maya ada hadiah utk papa ke?” “Bukan.. Tengok ni. Maya dapat 3 bintang!!! Cikgu bagi” “Wowww!” “Mama mana?” (tak sabar nk tunjuk …

axpic-logo-design-blog

Mematerializekan Jenama Anda

Satu idea adalah hanya satu idea jika ia dalam fikiran anda. Tetapi ia adalah satu perbezaan yang nipis apabila anda menulisnya. Ia adalah idea pertama, dalam bentuk dakwat atau dokumen dalam komputer. Orang ramai boleh memahaminya. Dari segi penjenamaan, identiti perniagaan anda adalah hanya satu idea sehingga logo anda direka dan diterbitkan untuk dilihat oleh pelanggan. Itulah langkah pertama mematerialkan …